Am terminat „Stăpâna” cu un sentiment de dezamăgire, deși, sincer, nu aveam așteptări prea mari după ce am citit „Mister”. Speram totuși la o evoluție sau măcar la o poveste ceva mai interesantă, dar, din păcate, lucrurile au rămas la fel de previzibile și lipsite de profunzime.

Intriga mi s-a părut foarte liniară, fără mari surprize. Parcă tot ce se întâmplă este de așteptat, fără nicio întorsătură care să te țină cu adevărat captivat. Mi-a lipsit o poveste care să mă facă să simt că merită să investesc timpul în ea. Dialogurile sunt destul de simple, iar interacțiunile dintre Maxim și Alessia nu m-au impresionat. Relația lor mi s-a părut forțată, fără emoția autentică la care m-aș fi așteptat.

Cât despre personaje, am avut dificultăți în a mă conecta cu ele. Maxim e portretizat ca acel tip bogat și „perfect”, dar, din păcate, nu mi-a lăsat impresia că are multă adâncime. Alessia, deși are un trecut interesant, mi s-a părut că nu a evoluat suficient ca personaj, și mi-aș fi dorit să fie mai bine conturată și să aibă o voce mai puternică.

Stilul de scriere este destul de simplu și, din păcate, nu ajută povestea să fie mai captivantă. Uneori, paragrafele sunt cam lungi și greu de urmărit, iar ritmul narațiunii e destul de lent. Nu am simțit că mă atrage în lumea pe care încearcă să o creeze, ceea ce a făcut lectura să pară mai greoaie decât ar fi trebuit.

Atmosfera „glamour” și decorurile luxoase ar fi putut să ofere ceva interesant, dar, din păcate, totul a părut cam superficial și fără prea multă substanță. Nu am reușit să mă simt transportată într-o lume cu adevărat fascinantă, ci mai degrabă într-un decor strălucitor, dar gol de conținut.

În concluzie, „Stăpâna” nu m-a convins. Povestea, personajele și stilul de scriere nu au fost ceea ce căutam, și mă așteptam la mai mult, chiar și pentru o continuare. Nu aș recomanda această carte dacă vă doriți ceva cu mai multă profunzime sau emoție.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.