„Lacrimi de tei” de Teodora Matei este o operă poetică ce mi-a atins inima într-un mod profund, iar pentru mine a fost mai mult decât o simplă lectură, a fost o călătorie emoțională și spirituală.

Teodora Matei reușește, prin versurile sale, să dezvăluie straturile delicate ale sufletului uman, fiecare poezie fiind un tablou pictat cu cuvinte care îți pătrund adânc în minte și în inimă. Citind „Lacrimi de tei”, am simțit cum fiecare vers este o reflexie a unor trăiri universale, dar în același timp atât de personale și intime. E ca și cum fiecare cuvânt poartă în el o fărâmă dintr-o poveste pe care o știu, dar pe care încă nu am trăit-o pe deplin.

Unul dintre lucrurile care m-au impresionat cel mai mult este modul în care poeta combină imagini vizuale bogate cu emoții subtile, oferind cititorului nu doar o experiență estetică, ci și una senzorială. Poeziile ei sunt ca niște visuri prinse între pagini, unde realitatea și fantezia se împletesc într-un dans hipnotic, similar unui vals nocturn, în care fiecare mișcare este plină de semnificații ascunse.

Poezia „Ne-Ales” mi-a rămas adânc întipărită în suflet. Versurile ei vorbesc despre acea căutare nesfârșită a unui ideal, a unei iubiri care pare întotdeauna la un pas distanță, mereu prezentă, dar niciodată atinsă. Este o explorare a dorinței umane de a atinge stelele, de a găsi sens în cele mai întunecate colțuri ale sufletului, și în același timp, o reflecție asupra vulnerabilității noastre în fața iubirii și a pierderii.

„Lacrimi de tei” nu este doar o carte de poezie, ci este o confesiune, o invitație la introspecție și la descoperirea propriei noastre sensibilități. Teodora Matei ne arată că poezia nu este doar despre cuvinte, ci despre tăcerile dintre ele, despre ce rămâne nespus și despre ce se simte în adâncul inimii. Este o carte pe care o voi păstra cu grijă în biblioteca mea, nu doar pentru a o reciti, ci pentru a reveni la ea ori de câte ori simt nevoia să-mi regăsesc echilibrul emoțional.

Acest volum este o bijuterie literară care își merită locul pe raftul oricărui iubitor de poezie. Dacă ar fi să recomand o singură carte care să te facă să te îndrăgostești de poezie, aceasta ar fi „Lacrimi de tei”. Este un adevărat balsam pentru suflet, un refugiu în care te poți regăsi atunci când lumea devine prea copleșitoare. Teodora Matei a creat o operă de artă care va dăinui, nu doar în literatură, ci și în inimile celor care o citesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.