„Vara lupilor” de Hans Rosenfeldt a fost pentru mine o descoperire neașteptată și absolut fascinantă. De la primele pagini, am fost captivată de atmosfera întunecată și rece a nordului Suediei, care parcă te înghite într-un mister profund și tulburător. Haparanda, acest orășel izolat, este descris cu o asemenea precizie încât devine un personaj de sine stătător, un loc unde liniștea aparentă ascunde secrete terifiante.

Ce m-a atras cel mai mult la acest roman a fost complexitatea personajului principal, Hannah Wester. Între două vârste, marcată de experiențele trecutului și încercând să facă față unei vieți care pare să se destrame, Hannah este o eroină cu care te poți identifica ușor. Ea nu este un detectiv tipic – are slăbiciuni, îndoieli și un trecut pe care nu-l poate ignora. Aceste aspecte o fac extrem de umană și îți permit să te conectezi emoțional cu ea pe parcursul anchetei.

Intriga este una care îți dă fiori, iar ritmul alert al acțiunii te ține cu sufletul la gură. Faptul că totul pornește de la rămășițe umane găsite în stomacul unui lup adaugă un element de macabru care te intrigă imediat. Pe măsură ce cercetările avansează, iar legăturile dintre traficul de droguri și orașul Haparanda devin din ce în ce mai clare, tensiunea crește într-un mod aproape insuportabil. Și apoi apare Katia, o asasină rusească de o brutalitate șocantă, care duce povestea într-o direcție și mai întunecată.

Îmi place felul în care Rosenfeldt știe să construiască suspansul, să dozeze violența și să creeze personaje memorabile, atât de complexe, încât te trezești gândindu-te la ele și după ce ai închis cartea. Deși uneori violența este destul de explicită, aceasta nu este gratuită, ci servește perfect pentru a sublinia gravitatea situațiilor în care personajele se află.

Finalul a fost neașteptat și plin de revelații, lăsându-mă cu dorința de a afla mai mult despre soarta lui Hannah și despre cum își va înfrunta ea demonii personali. „Vara lupilor” este mai mult decât un simplu thriller – este o explorare a părților întunecate ale omului, a luptei interioare și a sacrificiilor făcute în numele dreptății.

Recomand cu căldură această carte celor care iubesc thrillerele nordice și poveștile cu o atmosferă copleșitoare. „Vara lupilor” este un roman pe care nu-l poți lăsa din mână, iar Hans Rosenfeldt este un autor de urmărit. Acesta este, cu siguranță, un roman de patru stele care își merită fiecare pagină.


2 răspunsuri la „Vara lupilor – Hans Rosenfeldt (Hannah Wester, #1)”

  1. Avatar Mihaela

    Nu am citit cartea dar prezentarea m-a facut sa o vreau in biblioteca! Uite asa se mareste lista mea de cumparaturi.

    1. Avatar Cristina L

      Și eu pățesc același lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.