Am citit „O vară fără bărbați” de Siri Hustvedt cu așteptări mari, dar am fost profund dezamăgită. Personajul principal, Mia, trece printr-o criză personală după ce soțul ei o părăsește temporar pentru o femeie mai tânără. Deși premisa părea promițătoare, execuția a fost lamentabilă.

Pe parcursul romanului, Mia se retrage în orașul natal și încearcă să-și regăsească echilibrul alături de mama ei și prietenele acesteia, care locuiesc într-un azil de bătrâni. Din păcate, aceste personaje secundare sunt slab conturate și aproape neinteresante. Conversațiile lor sunt banale și fără substanță, iar încercările de a oferi profunzime psihologică se simt forțate și artificiale.

Un alt aspect deranjant este felul în care Mia interacționează cu grupul de adolescente cărora le predă poezie. În loc să fie o sursă de inspirație, Mia pare mai degrabă pierdută și incoerentă. Scenele cu aceste tinere sunt plictisitoare și nu aduc nimic nou poveștii.

Lipsa de acțiune și dialogurile lungi și plictisitoare fac ca romanul să fie o lectură anevoioasă. Nu am reușit să mă conectez cu personajele și nici să simt vreo empatie pentru situația Miei. În general, „O vară fără bărbați” este o pierdere de timp și nu o recomand nimănui. Sper ca următoarele cărți ale autoarei să fie mai bine structurate și mai captivante.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.