Citind „Prietenul din umbră” de Alex North, am fost transportată într-un univers complex și întunecat, unde misterul și supranaturalul se împletesc într-un mod fascinant. Aceasta este a doua carte a autorului, după „Omul Șoaptă”, și este clar că North și-a perfecționat măiestria în crearea unui thriller psihologic cu dublă cronologie, plin de suspans și răsturnări de situație neașteptate.

Romanul este marcat de o tentă supranaturală, aproape paranormală, care adaugă o profunzime suplimentară poveștii. De la primele pagini, am fost captivată de atmosfera înfricoșătoare și emoționantă, în care fiecare detaliu este atent construit pentru a crea o experiență vizuală și senzorială intensă. Secvențele din vis se îmbină perfect cu realitatea, accentuând tensiunea și misterul fiecărei scene.

Intriga se desfășoară pe două planuri temporale, ceea ce adaugă un strat suplimentar de complexitate și profunzime. În urmă cu 25 de ani, Paul Adams a trăit cea mai proastă zi din viața sa, când unul dintre prietenii săi a fost ucis într-un ritual de alți doi „amici”. Unul dintre vinovați a fost prins de poliție, dar celălalt, Charlie Crabtree, a dispărut fără urmă, zvonindu-se că trăiește în pădure.

Revenit în orașul natal, Gritten, pentru a-și vizita mama bolnavă de demență, internată într-un ospiciu, Paul este nevoit să confrunte fantomele trecutului. Între timp, detectivul Amanda Beck din Featherbank (pe care am cunoscut-o în „Omul Șoaptă”), investighează o crimă recentă în care doi adolescenți și-au ucis colegul de clasă. Cercetările o conduc înapoi în timp, la evenimentele legate de Charlie Crabtree și Paul, creând o legătură fascinantă și terifiantă între trecut și prezent.

Ce m-a impresionat cel mai mult la această carte a fost modul în care Alex North te sfătuiește subtil să nu te grăbești să faci presupuneri. Fiecare întorsătură de situație și fiecare detaliu revelat te fac să îți reevaluezi constant teoriile, menținând suspansul la cote maxime până la ultima pagină.

„Prietenul din umbră” este un roman care te ține în priză, balansând delicat între natural și supranatural. Este o poveste despre prietenie, vinovăție și iertare, dar și despre frica de necunoscut și puterea trecutului de a ne modela viitorul. Recomand cu căldură această carte tuturor celor care caută un thriller bine scris, plin de mister și emoție, dar și celor care doresc o lectură profundă și provocatoare. Alex North a reușit să creeze o capodoperă care va rămâne mult timp în mintea și inima celor care o citesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.