Când am început să citesc „Escapada” de Isabelle Broom, nu mă așteptam să fiu atât de profund captivată de povestea lui Kate și de călătoria ei spre redescoperirea de sine pe frumoasa insulă Hvar. Am fost atrasă inițial de descrierea vibrantă a Croației, un loc pe care am visat mereu să-l vizitez, însă am rămas pentru povestea plină de emoție și pentru complexitatea personajelor.

Kate nu este un protagonist tipic. Este o femeie rănită, care fuge de un trecut plin de durere și rușine. Faptul că a ales să se retragă pe o insulă mică, unde nimeni nu o cunoaște, mi-a părut a fi un gest de curaj, dar și o încercare disperată de a găsi pace. Am rezonat cu dorința ei de a se pierde în peisajele idilice ale Croației, dar și de a se reconstrui bucățică cu bucățică, în tăcere și izolare.

Întâlnirea ei cu Alex aduce un suflu nou în poveste. Legătura dintre ei, construită pe o bază de vulnerabilitate reciprocă, mi s-a părut atât de reală și de autentică. Alex, cu secretele lui bine ascunse, este departe de a fi un erou tipic, iar acest lucru m-a atras și mai mult. Este un personaj complex, iar relația lor evoluează într-un mod natural, fără să pară forțată sau superficială.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte este modul în care Broom explorează temele de pierdere, vindecare și iertare. Deși povestea lui Kate este plină de tristețe, este, de asemenea, o poveste despre speranță și despre puterea de a merge mai departe, indiferent de cât de grea este povara pe care o porți.

În ciuda faptului că acțiunea se desfășoară într-un decor paradisiac, „Escapada” nu este doar o simplă poveste de evadare. Este un roman profund, care te face să reflectezi asupra propriilor alegeri și asupra modului în care trecutul ne modelează prezentul.

Singurul motiv pentru care nu am dat cinci stele acestei cărți este faptul că unele momente din poveste mi s-au părut previzibile, iar unele fire narative ar fi putut fi dezvoltate mai mult. Cu toate acestea, „Escapada” este o lectură emoționantă și captivantă, care m-a ținut în priză până la ultima pagină.

Recomand această carte oricui caută o poveste plină de sensibilitate și introspecție, dar și celor care vor să fie purtați pe aripile unei călătorii într-un colț de lume minunat, plin de mister și frumusețe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.