În luna decembrie a anului 1991, Franck Sharko, proaspăt absolvent al școlii de inspectori, pășește pentru prima dată pe coridoarele celebrului chei Orfèvres, numărul 36 . Destinul îi rezervă o provocare demnă de un început de carieră, îndrumându-l către arhivele pline de dosare îngrijorătoare. Acolo, el primește sarcina de a prelua cazul „Dispărutelor din Sud ale Parisului”.

Între anii 1986 și 1989, trei femei au fost răpite, descoperite ulterior în câmpuri, supuse violului și atacate cu sute de lovituri de cuțit. Cu toate eforturile depuse în sute de convocări, nopți nedormite și procese-verbale, predătorul rămâne în libertate, iar Sharko dedică fiecare moment al timpului său acestui dosar în căutarea adevărului.

Cu toate acestea, viața lui Sharko ia o turnură neașteptată într-o seară, când un bărbat panicat bate la ușa secției 36. Acesta a găsit o fotografie tulburătoare, ce prezintă o femeie legată într-un pat, cu capul acoperit de o pungă de hârtie. Pe spatele fotografiei este notată o adresă, deschizând astfel poarta către o anchetă care depășește orice imaginație.

În timp ce se adâncește în misterul acestei povești, tânărul inspector se va confrunta cu adevăruri șocante și întorsături neașteptate, dezvăluind latura întunecată a societății și propria sa reziliență în fața răului.

Pe măsură ce dăm paginile acestui roman și ne apropiem de sfârșitul lecturării, întâlnim o serie de elemente ce par interminabile: crime abominabile, pedofilie, gemeni intersexuați, magie, voodoo, Houdini, chimie, biologie, poezie, etc. Dar surpriză! Autorul are un talent nemăsurat și integrează aceste elemente extraordinar de bine în romanul lui, fără să ne facă să gândim: Dumnezeule! Autorul chiar a vrut să includă TOATE elementele care se regăsesc de obicei în TOATE romanele horror și polițiste existente pe planetă?! Așa că… Chapeau, monsieur Thilliez, pentru nebănuita măiestrie a condeiului!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.