Ca un cititor avid al ficțiunii contemporane, am așteptat cu nerăbdare să mă pierd în paginile romanului „Lasă lumea în urmă” al lui Rumaan Alam. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că am fost în cele din urmă dezamăgită de experiența lecturii.

Cu toate că premisele inițiale ale poveștii păreau promițătoare – un cuplu și familia lor închiriază o casă de vacanță, doar pentru a fi perturbați de apariția neașteptată a proprietarilor adevărați – simțul tensionat și anticipația crescândă au fost elemente care m-au ținut în priză la început. Cu toate acestea, odată ce am avansat în poveste, am constatat că această tensiune inițială nu a fost exploatată în moduri satisfăcătoare.

Unul dintre principalele motive ale nemulțumirii mele a fost lipsa de dezvoltare a personajelor. Am fost dezamăgită de faptul că nu am reușit să mă conectez cu niciunul dintre protagoniști și că nu am simțit că am fost invitată în lumea lor în mod autentic. Dialogurile și gândurile personajelor au părut forțate și lipsite de profunzime, ceea ce a împiedicat construirea unei relații semnificative între acestea și cititor.

În plus, ritmul cărții este încetinit în mod excesiv, iar povestea se pierde în detaliile aparent nesemnificative și în introspecții lungi, fără a avansa cu adevărat în narațiunea principală. Această stagnare a acțiunii m-a făcut să pierd interesul și să lupt pentru a finaliza lectura.

În încheiere, „Lasă lumea în urmă” este o carte care, în ciuda unor premise intrigante, nu a reușit să mă captiveze sau să mă provoace în modul în care m-aș fi așteptat. Cu toate că poate oferi unor cititori o experiență satisfăcătoare, pentru mine, această lectură a fost una deloc memorabilă și, în cele din urmă, dezamăgitoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.